Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Συνεδρίασαν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 τα εκλεγμένα μέλη που προήλθαν απ τις εκλογές που έγιναν στις 29 Μαρτίου για να συγκροτηθούν σε σώμα. Σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 1 παρ. 20) ο υποψήφιος που πήρε τους πιο πολλούς σταυρούς προτίμησης, είναι υποχρεωμένος μέσα σε 15 μέρες απ τις εκλογές να συγκαλέσει και τους υπόλοιπους εκλεγμένους και να αποφασίσουν για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση, αφού έγινε διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίσθηκε η σύνθεση του Δ.Σ να είναι η παρακάτω:

Πρόεδρος: Κασσαβέτης Φώτιος
Αντιπρόεδρος: Σούγια Κωνσταντία
Γραμματέας: Νικολόπουλος Παναγιώτης
Αναπληρωτής γραμματέας: Λύρος Γεώργιος
Ταμίας: Σούγια Ειρήνη

Το αξίωμα των μελών του Δ.Σ. είναι τιμητικό και συνεπώς τα μέλη του δε λαμβάνουν μισθό ή άλλη αμοιβή.
4.Η θητεία του Δ.Σ. παραμένει διετής. Σε περίπτωση αποχωρήσεως μέλους συμπληρώνεται από τα αναπληρωματικά. Η παραίτηση γίνεται γραπτώς και θεωρείται δεκτή αν δεν συνεδριάσει το Δ.Σ. για το σκοπό αυτό σε διάστημα δύο μηνών.

Καθήκοντα των μελών του Δ.Σ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου .
Εκπροσωπεί το Σύλλογο ενώπιον πάσης αρχής και δικαστηρίων γενικά αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου. Συγκαλεί και διευθύνει τις συνεδριάσεις του διοικητικού Συμβουλίου και προσκαλεί επίσης τις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Ασκεί έλεγχο επί της διαχειρίσεως του ταμείου, παρακολουθεί τις εισπράξεις και λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, που όμως χρήζουν μεταγενέστερης έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο.


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ- ΤΑΜΙΑΣ

1.Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει και αντικαθιστά τον Πρόεδρο, με όλες τις αρμοδιότητές του, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται.

2..Ο Γραμματέας τηρεί τα μητρώα των μελών του Συλλόγου, τα βιβλία πρακτικών και των Γεν. Συνελεύ
σεων, το Πρωτόκολλο, τη σφραγίδα και το αρχείο του συλλόγου και συντάσσει τα πρακτικά. Αν αυτός κωλύεται τον αναπληρώνει ο αναπληρωτής Γραμματέας. 
3..Ο Ταμίας τηρεί τα βιβλία που έχουν σχέση με το Ταμείο το Συλλόγου, όπως βιβλίο εσόδων και εξόδων και αναλυτικά δελτία κατά θέμα με τα σχετικά δικαιολογητικά τους. Φροντίζει για την είσπραξη των συνδρομών και πόρων του Συλλόγου και γενικά μεριμνά και ενεργεί για τα δικαιώματά του. Τηρεί τα υπό του Νόμου οριζόμενα βιβλία και φροντίζει για την τοποθέτηση και εξασφάλιση των κεφαλαίων του Συλλόγου σύμφωνα με τις εκάστοτε λαμβανόμενες αποφάσεις του Δ.Σ. και των Γενικών συνελεύσεων. Εκτελεί τις πληρωμές βάσει ενταλμάτων που έχουν υπογραφεί από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, τις δε εισπράξεις με γραμμάτια εισπράξεων. Είναι υπεύθυνος προσωπικά για κάθε απώλεια χρημάτων ή κάθε άλλη οικονομική ανωμαλία. Αν κωλύεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του αναπληρώνεται από τον αναπληρωτή Γραμματέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου